Het Cruciale Smeermiddel

Gepubliceerd mrt. 05, 22
6 min read

Uw Partner In Koel- En Smeermiddelen!

Het is niet nodig om veel van een smeermiddel te gebruiken. Het gaat erom dat het smeermiddel een dun laagje vormt tussen de wrijvende onderdelen. Vaak is een paar druppels van een product hiervoor al voldoende. Voordat je een smeermiddel aanbrengt, is het nodig om eerst het vuil te verwijderen.

Dit zorgt juist voor meer wrijving. Waar wordt smeerolie van gemaakt? Smeerolie bestaat uit een basisolie met daarbij een aantal hulpstoffen. De basisolie kan van fossiele (minerale/synthetische) of biologische (plantaardige/dierlijke) oorsprong zijn. Er zitten hulpstoffen bij die ervoor zorgen dat het smeermiddel bepaalde eigenschappen krijgt, zoals bijvoorbeeld een verbeterde viscositeit Met de viscositeit wordt de stroperigheid van een stof of product bedoeld.

Wereldwijde Smeervetten-markt Per Toepassing - industry-lubricants.com

, een goede werking onder hoge druk, of het tegengaan van roest. Automotive Die Casting Lubricants Markt 2022. Het product kan een vloeistof zijn of een spray. In het laatste geval bevat de smeerolie ook drijfgassen die de olie naar buiten persen. De basisoliën in smeerolie komen meestal uit ruwe aardolie en zijn vaak minerale oliën.

Marine & Industry Oils – Groothandel In Olie - Industry LubricantsOlie & Gas - Industrieën - Solutions

Bij het destilleren van ruwe aardolie worden deze koolwaterstoffen van elkaar gescheiden. Zo ontstaan zogenoemde aardoliefracties. Voorbeelden hiervan zijn Nafta en mengsels van koolwaterstoffen. Deze zitten vaak in smeermiddelen. Ook zijn er smeermiddelen met als basisolie (zuiver) synthetische oliën. Deze synthetische oliën bestaan uit verschillende, pure koolwaterstoffen. lubricating oil. Synthetische oliën zijn duurder en zitten daarom meestal niet in goedkope smeermiddelen, maar vaker in (duurdere) smeermiddelen voor bijvoorbeeld racefietsen - Lubrication Engineers.

Uw Partner In Koel- En Smeermiddelen! - industry-lubricants.com

Dit is een polymeer Een polymeer is een chemische verbinding die uit een lange reeks van dezelfde moleculen bestaat. Een voorbeeld hiervan is polyvinylchloride (PVC), waar veel plastic artikelen van gemaakt zijn. met water-, olie-, vuil- en stof-afstotende eigenschappen. Ook zorgt deze stof ervoor dat twee oppervlakken makkelijk over elkaar kunnen glijden.

PTFE spray is een mengsel van drijfgassen en het polymeer PTFE. PTFE zit als telomeer Een telomeer is een heel klein polymeer (industrial oils). Dat betekent dat twee tot vijf moleculen van dezelfde stof aan elkaar verbonden zijn en zo een keten van moleculen vormen. in smeermiddel. De drijfgassen, die bestaan uit verschillende mixen van kleine koolwaterstoffen, verdampen na het aanbrengen van de spray.

Lubricants - industry-lubricants.com

Wat zegt de wet? Smeermiddel moet voldoen aan de Europese Richtlijn Algemene Productveiligheid (2001/95/EG) die is opgenomen in de warenwet. Producenten en importeurs moeten kunnen aantonen dat smeermiddel dat op de markt komt veilig Veilig betekent dat er geen schadelijke effecten op de gezondheid door het gebruik van producten (met daarin chemische stoffen) te verwachten zijn.

is. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op de naleving van de wettelijke eisen door producenten en importeurs. Daarnaast moeten smeermiddelen voldoen aan de REACH Verordening (1907/2006/EG), de Europese verordening voor het gebruik van chemische stoffen. Voor spuitbussen bestaat er daarnaast ook een Europese Aërosol Een aërosol is een verzameling kleine vaste of vloeibare deeltjes in de lucht (een soort nevel) waar alle ingrediënten in zitten die uit een spuitbus worden geperst.

Marine Oil - Industry Lubricants

Omdat het zeer complexe mixen van koolwaterstoffen zijn, is het niet gemakkelijk om de mengsels te kunnen beoordelen op eventuele gevaarlijke bestanddelen. Het Europees Chemicaliën Agentschap besteedt veel aandacht aan deze complexe mixen van (met name petroleum) stoffen en werkt hard aan oplossingen om deze stoffen goed te kunnen beoordelen op hun mogelijk schadelijke eigenschappen.

Deze groep stoffen is veel in het nieuws door de bezorgdheid die is ontstaan over PFAS in de bodem. Over sommige PFAS (PFOA en Gen, X stoffen) is al langer ophef door de uitstoot vanuit een fabriek in Dordrecht. Lees het etiket Zoals voor alle doe-het-zelf-producten geldt ook voor smeermiddelen dat het belangrijk is om vóór gebruik het etiket te lezen en het smeermiddel volgens de aanwijzingen op de verpakking te gebruiken - lubricating oils.

Industrial Oils - Industry Lubricants

Dit staat aangegeven op het etiket. Beperk contact met het smeermiddel door de maatregelen te nemen die op de verpakking van het product staan (bijvoorbeeld draag handschoenen en houd afstand bij gebruik van een spray). Eet, drink of rook nooit tijdens het werken met smeermiddelen. Was je handen na het gebruik van smeermiddelen.

Laat tijdens het drogen van het smeermiddel je fiets ook in een goed geventileerde ruimte staan. Berg het smeermiddel op buiten bereik van kinderen.

Lubricating Oil - industry-lubricants.com

Onlangs hebben wij weer een online training van Loctite gevolgd. Met als onderwerp smeermiddelen. De opgedane kennis delen wij natuurlijk weer graag! Hopelijk steek je er iets van op :-). Waarom worden smeermiddelen gebruikt? Met de juiste smeermiddelen kun je: de wrijving reduceren en het energieverbuik minimaliseren corrosie voorkomen slijtage verminderen oververhitting voorkomen Soorten smeermiddelen en toepassingen Wanneer gebruik je een smeervet en wanneer een smeerolie? De afbeelding hiernaast illustreert het wrijvingsniveau afhankelijk van de bewegingssnelheid en de drukkracht op de onderdelen.

Een smeervet verlaagt in deze situatie de wrijving en voorkomt vreten. Zonder vet bestaat de kans op koudlas. Een smeerolie gebruik je in situaties waarbij er geen contact is tussen de onderdelen (gele kleur). Hier spreken we over een vloeistofwrijving. kluber grease. De bewegingssnelheid is hoog en er geen, of een lage, drukbelasting op de onderdelen.

Klüber Lubrication - Industry Lubricants

Hierdoor kan corrosie ontstaan indien dit niet voldoende beschermd wordt. Kenmerken van Loctite smeermiddelen bescherming van bewegende onderdelen tegen wrijving, slijtage en corrosie gebruiksvriendelijk en eenvoudig te doseren speciale varianten voor specifieke toepassingen voorkomen van oververhitting goede smering bij zowel hoge als lage snelheid Hoe kies je het juiste smeermiddel? De toepassing staat hierbij uiteraard centraal.

Een universeel vet is de Loctite LB8105. Deze kun je gebruiken voor het smeren van bewegende delen zoals bijvoorbeeld bij kogellagers of tandwielen - Industry Lubricants - Lubricants voor Maritieme en Industriële. Staat de machine in vochtige omstandigheden en heb je een open toepassing? Gebruik dan een vet met een sterke hechting en hoge consistentie zoals de Loctite LB8102.

Industrial Gear Oils - Smeermiddelen

Welke verschillende soorten smeermiddelen zijn er? Smeerolie is er in veel verschillende soorten. Het ideale product is afhankelijk van het toepassingsgebied. Voor het onderhoud van een zijn er andere olie smeermiddelen nodig dan voor een , , of andere toepassing. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in advies op het gebied van smeermiddelen. Industrial gear oils - SMEERMIDDELEN.

Industrial Lubricants  Wereldwijde Smeervetten-markt Per Toepassing - Industry Lubricants

Welke smeermiddelen kunt u bij ons bestellen? Naast het toepassingsgebied kan ook het merk smeermiddel van belang zijn. Wij zijn distributeur van de merken , , en . Deze merken behoren tot de grootste producenten van smeermiddelen ter wereld. Ze staan voor een breed viscositeitbereik, hoog beschermingsniveau, en een soepel rijgedrag.

Smeermiddelen - Castrol - Industry Lubricants

Firol is het private label van BOL van Staveren en staat voor zeer hoogwaardige kwaliteit tegen een gunstiger tarief. Onze merken Prestatiegerichte smeermiddelen Onze sluiten aan bij de wensen en eisen van de huidig toegepaste technieken. De omstandigheden worden steeds zwaarder. Er wordt meer van en gevraagd. Ook wordt de factor steeds belangrijker.Op zoek naar deze of een van de andere smeermiddelen? Wilt u een uitgebreid advies of wilt u meer weten van ons , of wilt u direct ? Maak dan een afspraak met één van onze vertegenwoordigers. Zij kunnen u alles vertellen over onze 0800 - 0234 238 of .

Navigation

Home