Kwaliteit Remschijven

Gepubliceerd dec. 23, 21
9 min read

Uw Remblokken Online Kopen

Hoe Kiest U De Juiste Remblokken?6 Tips Om De Levensduur Van Uw Remmen Te Verlengen - Auto
Betaalbare Remblokken En Remschijven - Auto

Klachtenvrij Remmen

Remmen zijn één van de belangrijkste onderdelen van de auto als het om veiligheid gaat. Regelmatig onderhoud aan het remsysteem is noodzakelijk. Remsystemen zijn in de loop der jaren complexer geworden en krijgen meer te verduren. Bij een Brembo Expert vindt u alles wat uw remsysteem nodig heeft; up-to-date vakkennis en hoge kwaliteit remdelen van Brembo.

Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor je browser.

Wanneer Moet Men De Remmen Vervangen - Autobedrijf

Ook de goedkope (bv de zooi die kwikfit gebruikt) remblokken slijten een stuk sneller en gaan korter mee waardoor je eerder de blokken moet vervangen. Allemaal redenen om bij Remblokken en Remschijven toch te gaan voor deze merken omdat zij veel hogere temperaturen aankunnen en een stuk langer meegaan om nog maar niet te spreken van het beter remmen.

Selecteer uw auto om onderdelen met pasgarantie te tonen. Vul uw kenteken in of selecteer handmatig

Hoe Werken De Remmen?

Andere merken voor remblokken Remblokken bestellen De auto remblok moet van de juiste kwaliteit zijn. Het zorgt ervoor dat de auto tot stilstand komt bij het remmen. Doordat de remblokken tegen de remschijf drukken ontstaat er wrijving waardoor de auto vertraagt. Bij Easy, Car, Parts bieden wij u verschillende types remblokken aan.

Ontworpen en getest voor overwegend prestatiegericht straat gebruik, vertegenwoordigen Brembo remblokken het eerste upgrade niveau voor elke remsysteem. Deze producten zijn gemaakt voor bestuurders met sportieve ambities en, meer in het algemeen, voor iedereen die het potentieel van hun auto wil maximaliseren. Deze remblokken beschikken over niveaus van productie kwaliteit en geavanceerde materialen die alleen Brembo kan bieden.

Wanneer Je Remblokken Vervangen?

Ook hier scoorden alle drie de remschijven een voldoende. Wel schoot remschijf X tekort in het percentage koper in de legering (volgens ECE-norm) en de hardheid van het materiaal. Snellere slijtage, meer remstof tijdens het remmen en kans op trillingen kunnen hiervan het gevolg zijn. Remschijven en remvoeringen zelf vervangen!. De Brembo-remschijf kwam als vergelijkbaar goed of zelfs beter dan BMW uit de test, bijvoorbeeld met het percentage koper.

Hoe vaak moet je remblokken vervangen?
Doorsnee remblokjes gaan tussen de 30.000 en 50.000 kilometer mee. Maar er wordt aangeraden om dit te controleren na 15.000 kilometer. Remschijven daarentegen hebben een langere levensduur. Door de bank genomen kunnen de remschijven pas verslijten na 110.000 kilometer, maar dat is uiteraard geen geschreven wet.

Wat kost het om remblokken te vervangen?
Gemiddeld zit een remblokkenset voor de voor- óf achterzijde tussen de 15 en 55 euro. Weer helemaal afhankelijk van hetgeen wat en voor wat voor een auto de set gekocht wordt. Laat je de remblokken vervangen houdt dan rekening met kosten tussen de 75 en 150 euro gemiddeld gezien.

Welke remmen slijten het snelst?
De remblokken zijn het deel van het remsysteem wat het snelst slijt. Als u regelmatig in de stad rijdt met veel optrekken en remmen, zult u de remblokken vaker moeten vervangen dan als u veel snelwegkilometers maakt.

De Remblokken Van Je Auto VervangenRemmen - Nieuwe Remblokken!

Brembo Remmen

Voordat het echter zover komt zal het duidelijk hoorbaar zijn dat de remmen versleten zijn door het welbekend piepend geluid welke zo typerend is voor een versleten remblok. De fabrikant plaatst namelijk speciale metalen plaatjes bij de blokken en komen de plaatjes tegen de schijven aan bij grote slijtage van de blokken.

Het is echter wel de bedoeling dat de bestuurder van de auto het geluid opvangt en de remmen zal laten controleren. Veel auto’s hebben ook een waarschuwingslampje op het instrumentpaneel (Remmen en remblokken vervangen). Met al deze methodes om je erop te attenderen dat de blokken versleten zijn, mag het laten vervangen dus nooit lang op zich laten wachten.

Remmen Pagina Met Informatie Over Remschijven

Laat men ook direct naar de schijven kijken, Bij het verwisselen van de remblokken dient men ook te kijken naar de staat waarin de schijven zich bevinden. Indien er sprake is van een oneven versleten oppervlak, kunnen die het best eerst glad geslepen worden en ben je ervan verzekert dat de remmen weer optimaal zullen functioneren.

Belangrijk bij het vervangen van de remblokken is het laten smeren van de cilinder welke de blokken tegen de schijf aan duwt - Kwaliteit remschijven. Deze cilinder maakt deel uit van de klauw en wordt hij gewoonlijk ook door een stofrubber beschermt. Wanneer die beschadigt is zal water en vuil naar binnen dringen en de cilinder verhinderen soepel heen en weer te bewegen.

Remblokken, Wat Doen Ze En Waar Heb Je Ze Voor Nodig?

De nieuwe blokken dienen ingereden te worden, Een veel voorkomend verschijnsel na het monteren van nieuwe blokken zijn piepende remmen. Dat kan heel irriterend overkomen, maar gaat het geluid meestal na een tijdje vanzelf wel weg. De nieuwe blokken moeten zich namelijk nog aanpassen aan het schijfoppervlak en moet het geluid er na een paar dagen wel uit zijn.

Een kleine afwijking in het formaat of het gebruik van laagwaardig materiaal voor de remvoering kunnen ook de oorzaak zijn van piepende remmen. Het is altijd belangrijk op tijd de remblokken te vervangen om schade aan de schijven te voorkomen en altijd zeker te zijn van de werking van de remmen.

Remblokken Vervangen; Welke Remblokken Heb Ik Nodig?

De remschijven zijn, net als de remblokken, onderdeel van het remsysteem van de auto. Goede remmen zorgen ervoor dat de auto snel en veilig tot stilstand kan komen te staan, ook tijdens een noodstop. De remschijven van de auto worden veel gebruikt en zijn dus aan slijtage onderhevig. Een keer in de zoveel tijd zijn de remschijven daarom ook aan vervanging toe.

Piepende RemmenRemblokken Amsterdam

Allereerst verplaatst zich in de hoofdremcilinder een zuiger. Deze zuiger oefent druk uit op de remvloeistof die zich in de remleidingen bevindt. Vervolgens zet deze druk zich door naar de wielremcilinder, waarna de remblokken tegen de remschijven aangedrukt worden - Versleten remmen: oorzaken en symptomen. Vervolgens ontstaat er wrijving en dus remkracht (Algemeen Remschijven en remblokken welke, adres, kosten). Door de wrijving ontstaat er warmte, deze warmte kan oplopen tot wel 800 graden Celsius.

Remblokset - Auto Winkel

Maar, deze wrijving zorgt er ook direct voor dat de remschijven slijten. Wanneer remschijven vervangen? Iedere keer dat u remt, zullen de remschijven een beetje slijten. De slijtage ontstaat door de druk die door de remblokken op de remschijven wordt uitgeoefend en door de wrijving en warmte die vrijkomt tijdens het remmen.

Wanneer de schijfremmen versleten zijn, kunnen ze hobbelig aanvoelen. Ook zal de wrijving tussen de remblokken en schijven afnemen, dit zult u merken tijdens het remmen. Het kan lastig zijn om in te schatten wanneer de remschijven vervangen moeten worden. Fabrikanten geven bij remschijven geen vast vervangingsinterval aan. Wel wordt vaak aangegeven dat de remschijven om de keer met de remblokken vervangen moeten worden (Zelf remblokken vervangen?).

De Oorzaak En Oplossing Van Piepende Remmen - Auto

000 en 50. 000 kilometer, voor remschijven zal dus het dubbele gelden. Hoe snel de remschijven aan vervanging toe zijn is ook afhankelijk van uw rijstijl. Rijdt u veel in de file of bergen, dan zullen ze eerder aan vervanging toe zijn. Merkt u dat de auto niet meer goed remt? Of trilt de auto tijdens het remmen? Dan kan dit duiden op slijtage aan de schijfremmen.

Betaalbare Remblokken En Remschijven - AutoAuto Verlagen

Remschijven controleren Het is verstandig om zo nu en dan de remmen te controleren op eventuele slijtage en defecten. In onze blog zelf remblokken vervangen legden wij al uit hoe u de remblokken kunt controleren. Voor de remschijven geldt ongeveer hetzelfde. Het controleren van de remschijven kunt u zelf uitvoeren.

Remblokset - Auto Winkel

Kunt u echter niet door de velg heen kijken, dan zult u wel even het wiel van de auto af moeten halen. Dit kunt u eenvoudig doen door uw auto op te krikken met een garagekrik. Vergeet niet om de auto goed te ondersteunen met een set assteunen! Vervolgens kunt u met een wielmoersleutel de wielmoeren of wielbouten losschroeven en het wiel eraf tillen.

De minimale dikte is terug te vinden in uw voertuigdocumentatie. De dikte van de remschijf is belangrijk voor een goed werkend remsysteem. Zijn de schijven te dun geworden, dan neemt de wrijving af en neemt de remweg toe. De dikte van de remschijf kunt u meten met bijvoorbeeld een rem schuifmaat.

Hoe Lang Gaan Remschijven En Remblokken Mee?U hoeft hier zeker geen ervaren automonteur voor te zijn. Maar, voor u kunt beginnen met het remschijven vervangen, zult u eerst de juiste schijven moeten aanschaffen. Gelukkig kunt u deze snel en eenvoudig bij Winparts vinden en bestellen. U kunt namelijk op onze site eenvoudig uw kenteken of automodel invullen.

Kwaliteit RemschijvenRemblok Keuze Circuit

Aan u om te kiezen voor uw favoriete merk zoals ABS, Bosch, FEBI, Zimmerman, ATE of Brembo remschijven. Houd er rekening mee dat u remschijven altijd per as moet vervangen. Remschijven slijten namelijk gelijktijdig en zijn dus altijd gelijk aan vervanging toe. Om veiligheidsredenen kunt u bij Winparts daarom remschijven alleen per 2 bestellen.

Remschijven Monteren En Verwijderen

In onze blog: zelf remblokken vervangen leest u hoe u dit zelf kunt doen. Om de remschijven zelf te vervangen heeft u een garagekrik, assteunen en een wielmoersleutel nodig. Om de remmen te kunnen vervangen zult u namelijk de wielen moeten demonteren, anders kunt u er niet bij. Belangrijk: zorg ervoor dat uw auto goed is afgekoeld.

Omdat de wielbouten soms erg vast kunnen zitten, is het verstandig om de wielbouten een kwartslag los te draaien als de auto nog met de wielen op de grond staat. Als de wielen van de grond zijn kun u namelijk geen kracht meer op de bouten zetten, de wielen draaien dan namelijk vrij rond.

Alles Over Remblokken Voor Auto's

Zorg ervoor dat u na het opkrikken de auto stevig op assteunen zet - Remschijven- en remblokken - Auto. Zo voorkomt u dat de auto naar beneden valt. Draai nu de wielbouten of wielmoeren helemaal los met een wielmoersleutel en haal ze uit het wiel. Als ze allemaal uit het wiel zijn kunt u het wiel van de auto halen.

Haal daarom slechts één wiel per keer van de auto. Worden de remmen op de plaats gehouden door remklauwen, dan zult u deze ook moeten demonteren. In de meeste gevallen zit de remklauw enkel vast met een paar bouten, deze zult u los moeten halen. Verwijder ook het bevestigingsmateriaal (drager) van de remklauw.

Welke Maat Remblokken?

Nadat u alle omliggende auto onderdelen correct heeft verwijderd, kunt u als het goed is makkelijk bij de remschijven. Dan is het nu tijd om de schijven te verwijderen. Om de schijven te kunnen verwijderen, zult u een aantal schroeven moeten loshalen. Let op: dit kan wat kracht kosten (remmen remblokjes remschijven). Na het losschroeven kunt u de remschijf verwijderen, doe dit uiteraard voorzichtig.


Navigation

Home